Yu Fai kraamdiensten

Een goede start is het halve werk.

 

Zowel voor je kindje als voor jullie zelf (!) is een goede start van groot belang. In de samenleving die ik hier heb leren kennen is de visie op kraamherstel anders uitgewerkt dan klassiek gezien in Azië.
Wij richten ons hier op hoe snel je weer allerlei taken kunt oppakken.
In andere werelddelen meent men: hoe grondiger je voor de moeder hebt gezorgd, hoe sterker zij blijft onder grote en kleine druk van het ouderschap en haar levenswandel. Uiteindelijk komt haar kracht dan indirect iedereen ten goede en zo kom ik bij de insteek kenmerkend voor holistisch complementaire zorg.

Holistisch complementair

Een van de dingen die terugkomen in holistisch handelen is dat we ons beter niet kunnen hechten aan de -verwachte- uitkomsten van dat handelen, want veel ervan zijn dusdanig lange termijn, dat wijzelf er de vruchten niet van zullen plukken.

3 dagen tot 3 maanden

In dit werelddeel zal de praktische invulling van Yu Fai op een andere manier worden vormgegeven. Een en ander ingegeven doordat we hier nauwelijks in grote familieverbanden leven. Meestal kom ik drie dagen bij jou thuis met zorg aan het kraambed.
In Thailand en in landen met vergelijkbare kraamzorg zorgen de dorpsvrouwen voor je, of je moeder en je oma en je zus. Daarom kan dat beter gedurende een lange periode plaatsvinden.

Een vrouw verzorgd met Yu Fai gaat sterker de menopauze in.

“Een vrouw verzorgd met Yu Fai gaat sterker de menopauze in”.
Hoe werkt zoiets dan?
Als er genoeg zorg is gegeven aan het lichamelijke en geestelijk herstel, genoeg tijd ervoor uitgetrokken, genoeg oppeppers, dan kun je als moeder veel minder makkelijk uitgeput raken van de gebroken nachten, de andere kleintjes die al rondlopen, je werkdruk en later je levensperikelen. Want als vrouw, moeder, echtgenote krijg je best veel tegelijk op je bordje. Dit effect merk je dus in je gezin, maar op lange termijn, buiten jouw bereik om, groeien kinderen op met een fittere ouder, leren beter weerstand bieden aan de eigen tegenslagen die uitdagingen voor hen in petto hebben.

En zo dragen wij ons steentje bij aan iets wat groter is dan wijzelf, langer doorwerkt dan wij leven. Dit is een groot cadeau voor jouzelf en de ander.

Voor meer informatie, lees verder op deze pagina. Voor recensies van andere ouders over mijn werk, klik hier.

Dit is opgenomen in de tijd van isolatie als gevolg van het COVID-19 virus. In deze videopod een kijkje in onze keuken. Sinds 13 maart 2020 ben ik als therapeut in een ‘contactberoep’ preventief gestopt met sessies. Dat wil niet zeggen dat ik gestopt ben met waarnemen.

Aan de hand van die waarnemingen en jullie input stel ik een videopodcast samen: Houje Pod. Ik wil daarin wat uitingen doen en die koppelen aan mijn werk als Thaise therapeut in mijn praktijk Houje Thai. ‘In taaid’n van taaiheid’ is op mijn beste Gronings.

Deel je kennis

Wil jij wat jouw observaties ook delen? Neem gerust contact op, leuk!

Wat doet een complementaire thereapeut? Hoe benaderen wij een calamiteit, een klacht, een aandoening? Misschien krijg je meer inzicht in mijn werkstijl door wat beeldmateriaal. Sommigen hebben immers niet veel te doen, naar het schijnt?

Ben jij nou een collega en wil je wat vertellen over jezelf? Heb je vanuit jouw praktijk tips of verhalen voor ons? Meld je dan ook bij mij, dan zetten we een Skype interview op, goed?

Welnu, plaats je reactie hieronder of email me als je iets wilt aandragen.

Houje Thai Special: Klachtspecifieke massage leren in Marokko

  H o u j e  T h a i  S p e c i a l s Marokko 2024  €705,- €895,- Een leerzame vakantie.Voor fysiotherapeuten, revalidatie-artsen, vakantiegangers en andere belangstellenden. Iets voor jou?Al ervaring met ontvangen en geven van massage maar je staat open voor nieuwe...

17/12/2022 Balinese Dansles Groningen

Dwibhumi Balinese dans Balinese dans, tari Bali in het Indonesisch, ligt diep geworteld in de religie; een unieke samensmelting van Hindoeïsme, Boeddhisme en voorouderverering in Bali, Indonesië. Kenmerkend voor de Balinese dans zijn niet alleen de indrukwekkende...

17 december 2022 Balinese Dansles in Groningen

Dwibhumi Balinese dans Balinese dans, tari Bali in het Indonesisch, ligt diep geworteld in de religie; een unieke samensmelting van Hindoeïsme, Boeddhisme en voorouderverering in Bali, Indonesië. Kenmerkend voor de Balinese dans zijn niet alleen de indrukwekkende...

Balinese Dansles in Groningen

Dwibhumi Balinesedans Balinese dans, tari Bali in het Indonesisch, ligt diep geworteld in de religie; een unieke samensmelting van Hindoeïsme, Boeddhisme en voorouderverering in Bali, Indonesië. Kenmerkend voor de Balinese dans zijn niet alleen de indrukwekkende...