kwaliteitstherapeut

Keurmerk Kwaliteitstherapeut, wat is dat?

Beroepsorganisatie Complementaire Kwaliteitstherapeuten is een beroepsorganisatie waar unidisciplinaire en multidisciplinaire complementaire therapeuten zich bij kunnen aansluiten. Dit beroepscompetentieprofiel heeft zowel betrekking op de competenties van psychosociale therapeuten en medisch sociale therapeuten. Het is mogelijk dat een therapeut zowel psychosociaal als medisch sociaal werkt.

natuurgeneeskunde | integrale therapie

Het aanbod
Binnen de lichaamsgerichte psychotherapie leven meerdere soorten behandelrichtingen. Met Houje Thai werk ik als Kwaliteitstherapeut met energie. Daarvoor gebruik ik de mogelijkheden binnen de energetische therapie.

Wij bestaan uit energie; energie bestaat in ons.

De wereld om mij heen en in mijn innerlijk is constant in beweging. Elke actie van mij zet iets anders in beweging. Zelfs doodgaan is een actie; bewegen naar het stoppen. Eenmaal gestopt zet dat een actie op gang dat een lichaam doet verteren tot aarde. Daarin vinden organismen weer een actie. Het lijkt een eeuwigdurende beweging, waardoor ik ben gaan voelen dat ik deel uitmaak van alles en iedereen.

Energetische natuurgeneeskunde
Zodra ik ben geboren moet ik omgaan met de wereld om me heen. Tijdens mijn leven leer ik dat. Onderweg zal ik dus al lerend ook wel over hindernissen strompelen. Dat zou je als een energieblokkade kunnen zien. Ik moet dan weer opstaan, en een andere manier van doorgaan vinden. Alles stroomt dan weer, tot de volgende hindernis. Dit proces heet opgroeien. We zijn life-long learners.

Na de geboorte groeien wij dus op naar de dood, hoe gek is dat. De kunst is om dat energiek te doen, omdat dit een geluksgevoel geeft van ruimte en vrijheid.
Als we geluk hebben, zijn er mensen om ons heen die ons dragen, de weg laten zien en troosten. Een vacuum voel je, als je in een van die dingen niet wordt tegemoetgekomen. Er ontstaat een frustratie dat kan uitgroeien tot depressie en ziekte als dat maar lang genoeg duurt.

Mijn inbreng lijkt op een actieve toehoorder, jouw bondgenoot. In onze ruimte, op dat moment, is het veilig om verder te kijken dan normaal, meer te experimenteren en uitdagingen aan te gaan. De kliniek is een broedplaats voor nieuwe ideëen, en een plek voor leren loslaten.

Als we verdwalen uit onszelf, of alsmaar blijven haperen, dan zijn we waarschijnlijk op weg naar een burn-out. 
Meestal zullen er dan voorouderlijke, of over-erfde hebbelijkheden ons in de weg zitten. Na het uitpluizen kunnen we de ontstane overlevingsmechanismen doorzien en beter beheersen. Wij hebben immers niet hetzelfde nodig als onze voorouders toen, maar kunnen nu die mechanismen meer naar onze hand zetten. 

Geregistreerd en gewaarborgd

Alle Kwaliteitstherapeuten hebben een vierjarige complementaire beroepsopleiding gevolgd, voldoen aan de Wkkgz en hebben een professionele praktijk. Alle Kwaliteitstherapeuten staan geregistreerd in het hbo-register van het RBCZ.

Voor Kwaliteitstherapeuten geldt dat hun opleiding erkend moet zijn door het CPION, SNRO, SKB, door RBCZ erkende beroepsorganisaties / koepels of moet voldoen aan het NLQF niveau 6.

Elke therapeut die voldoet aan het competentieprofiel begrijpt dat zijn of haar cliënten de behandelingen gedeeltelijk vergoed kunnen krijgen door de volgende zorgverzekeraars:

De Friesland Zorgverzekeraar, Coöperatie VGZ, Bewuzt, IZ, IZA, Zekur, UMC, United Consumers, Univé, Aevitea.

De symptomen van de problematiek worden herleid naar de oorzaken van de symptomen en de therapeut streeft samen met u als bezoeker naar een volledig herstel waarbij de oorzaken van een klachtenpatroon worden weggenomen.

 

 

Voelen
Met energetische therapie gaan we terug naar beter voelen. Het begint klein, met een vraag van mij en een antwoord van jou. Jouw antwoord komt uit je lichaam en geest. Tijdens de intake hebben we interactie, probeer ik de hulpvraag duidelijk te krijgen, en reflecteer ik je in je eigen woorden.

Stukje bij beetje proberen we met bijvoorbeeld massage meer dingen helder te krijgen uit de vaak ontstane brij van gedachten en gevoelens. Het uitrafelen gebeurt meestal als er op het lichaam plekken zijn aangeraakt die de impasse vasthielden. Mijn werk is in samenspraak met jou te voelen waar op het lijf mijn handen nodig zijn.

Binnenkort zul je jouw eigen signalen beter kunnen interpreteren, waaruit veel gemakkelijker de juiste beslissingen kunnen ontstaan. Dit geeft je al snel een groter gevoel van autonomie over je eigen bestaan.
Nu kunnen we ons lichaam bedanken voor alles waar het ons doorheen heeft gesleept. We kunnen rouwen om de tijd waarin we vast hebben gezeten. We kunnen keuzes van voorouders begrijpen en leren waarderen wat ze voor ons hebben vrijgemaakt in de hoop dat wij een beter leven kregen. We kunnen eindelijk onze stilte horen.

In deze stiltezone komen is voedingsbodem voor de verbeterde versie van jou. Daarom kan therapie zo waardevol zijn voor ons.

 

 

 

Natuurgeneeskunde
Energetische therapie is onderdeel van natuurgeneeswijzen. We meten met onze zintuigen.

We gebruiken de middelen uit de natuurgeneeswijzen op onze weg naar heling. Soms kan dat regressie zijn, teruggaan in je voorouderlijke lijn om daar te kijken waar iets is ontstaan. Soms is dat een periode met veel uit een zelfde soort voedingsgroep. Soms is het bewuster bewegen, een andere keer geeft de therapie begeleiding naar een juist gebruik van de ademhaling.

Door mijn vingers op de pols te leggen kan ik waarnemen waar zorg nodig is vandaag. Ik maak ook gebruik van warmte als therapie, in de vorm van een kruidencompres. Deze therapie kan uitstekend worden gevolgd naast een ander regulier traject als bij een psychiater of fysiotherapeut. Sterker nog, het is aan te bevelen dat die elkaar complementeren.

Loslaten en welbevinden
Door loslaten voel ik mij verbonden, en omarmd. Ha grappig, hoe dat hier staat. Loslaten, want het is de sleutel naar welbevinden.

Overal waar ik ben bevraag ik mensen naar het loslaten. Nederland vindt het moeilijk om los te laten. Iedereen heeft het erover, maar niemand doet het. Zomerfestivals, glossy magazines, CD’s en DVD’s, zwemmen met dolfijnen, retraites, yogaclubs, vrouwencirkels, transformatieworkshops of geestverruimende middelen.

Jeetje nogaantoe, hoe kun je denken dat je loslaten kunt kopen? Doe het. Of je kunt het laten. Ik denk dat loslaten meer een kwestie van laten is.

Het loslaten loslaten
“Let go of letting go”, hoor ik mezelf zeggen.
In bepaalde situaties wil iemand loslaten om beter contact te maken. Diegene gaat zich inspannen om los te laten, is dus met het concept, de constructie ervan bezig en niet met het laten gaan. Loslaten heeft alles te maken met waarheden. Massage raakt plekken aan, waar fysiek losgelaten kan worden, wat leidt tot het andere loslaten.

Het ritueel
De functie van rituelen is om terwijl we omarmd worden door onze helpers, we kunnen leren van ons bewandelde pad, en vooruit kunnen komen. We worden gezien door de Tribe die misschien met ons het ritueel uitvoert. Een ritueel benadrukt dat en helpt ons richting te geven aan onze gevoelens. Rituelen vormen we samen, in het moment dat je bij me bent. Mijn rituelen hebben geen vaste vorm en zijn dus niet zoals bij anderen op bestelling verkrijgbaar.

Tarieven, vergoedingen
Deze natuurgeneeskundige sessies worden deels vergoed door zorgverzekeraars. De therapiëen elders op de website worden alleen niet vergoed door de VGZ-Groep.

Energetische therapie
Sessie 60 minuten 100,-
Sessie 90 minuten 130,-
Sessie 120 minuten 145,-

De duur van een sessie zegt niets over de kwaliteit ervan. Er zijn bijna nooit meer dan drie sessies nodig per vraagstuk.