meer zorgprofessionals

Wat kan ik voor je betekenen?

Wat kunnen we voor je doen? Hoe kun jij met ons samenwerken?

Er is nogal wat gaande in de zorg. Er wordt onderzocht of partijen op de hoogte zijn van elkaars bestaan en wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

In het kader hiervan wil ik graag een paar opzetjes geven, waardoor je beter zicht krijgt op hoe mijn werk op dat van anderen aansluit en misschien ontstaan er zo meer ideeën om beter passende zorgvormen aan te bieden. Hieronder enkele initiatieven tot kruisbestuiven.

Sacred Time

Verhalen delen rond een vuur heeft een speciaal effect. Het brengt verbinding en ontspanning. Verhalen geven informatie en betekenis.
Het helpt je ervaren dat je, in wat je meemaakt, minder alleen staat dan je dacht. En hoe het voelt om te kunnen vertellen zonder onderbreking.
Het vertellen is onze oudste manier van leren. Door het delen en luisteren naar elkaars verhalen ervaren we dat we nooit ergens alleen in staan.

Ik heb aan het kampvuur van Nynke mogen ervaren hoe krachtig eenvoud is. En wie op mijn site komt, weet meteen dat ik eenvoud hoog nhet vaandel heb als het gaat om zorgen voor elkaar. Het aanbod van Nynke en mij ligt in elkaars verlengde. Ze heeft ruime ervaring met werken met pubers. Nynke kan goed ruimte maken voor dat wat zich voordoet. Moooi.

Plantenverhalen

Annet Breure vertelt over de geschiedenis, symboliek en cultuur rond planten. Dit vanuit het weten dat onze levens verbonden zijn met het groen om ons heen en deze verbinding ons sterker maakt.
De verhalen verbinden ons tegelijkertijd met onze voorouders en omgeving. In de verhalen ligt kennis over de werking en het gebruik van planten besloten.
Annet geeft Plantenverhalen op verschillende manieren vorm: in combinatie met een workshop, als verhalenvoorstelling, of -wandeling, live of in een audiotour als podcast. Zowel voor kinderen als volwassenen op allerlei mooie locaties door het land. Wil je jouw groene evenement verrijken met Plantenverhalen? Klik dan snel door!

Lactatiekundige Geerte

Geerte van den Broek van Lactatiekundige Groningen is bekend met mijn Thaise kraamzorg service aan huis. Zij weet hoe belangrijk het is voor je gezin om een goede start te maken. Geerte verkoopt enkele van mijn producten om dit te ondersteunen.

Doula Gonny

Gonny Cappers is een vrouw, moeder en oma met veel ervaring. Als zij in een jong gezin komt, voel je je gewaarborgd van goede zorg. Gonny weet ook, wanneer ze jullie naar me doorverwijst; ze ziet dat je daar dan winst mee behaalt en sneller op de been bent met Yu Fai Thaise kraamzorg van Houje Thai.
Gonny geeft ook readings bij levensvragen en heeft al veel gezinnen liefdevol op hun pad geholpen.

Filosofisch practicus

Filosofiedepraktijk bezint zich op het terrein waar de wijsbegeerte zich van oudsher op richt: het persoonlijk leven. Daarbij doet zij appèl op waar de mens van nature over beschikt: het vermogen om zelf te denken.

Ik kijk om me heen en zie ons veelal bezwijken voor de verleiding van de ‘maakbaarheid’. Het vermogen van de mens om zelf te denken is misschien niet meer sexy genoeg en ik mis dat.
Ik ken Anneline van lang, lang geleden. Ze zet zich in voor degenen die het gevoel hebben te blijven steken terwijl het leven doorgaat en de mogelijkheden ontglippen. Om waarden te onderzoeken en zo nodig grondig te herzien.

Mijn werk met Houje Thai heeft dezelfde passie voor onderzoeken, denken en beter worden en daarom wil ik jullie het werk van Anneline niet onthouden.

Doula yoga Nadine

Nadine is je doula voor- en tijdens bevallen, ik ben als het ware je doula voor na je bevalling. Nadine kan goed inschatten in welk gezin ik nodig ben.
In yogaschool Open Yoga Groningen kun je bij haar deelnemen aan zwangerschapsyoga.

Kees en Karin

Karin en Kees van Katsina kennen mijn werk als praktizijn goed. Ons werk heeft zoveel raakvlakken, het is logisch dat ik hen aanbeveel wanneer je meer verlangt naar werken aan jezelf in een groep. Kees en Karin komen als docenten Hanzehogeschool tegen, dat je heel hard werkt aan je studie maar niet meer gevoed wordt door spiritualiteit. Katsina biedt loopbaan-, promovendi- en studentencoaching trajecten. Op hun knusse land kun je deelnemen aan de zweethut, of een begeleide meditatie, al of niet als onderdeel van je hulpvraag.

Lien Siwalette

In het verleden werden massagetechnieken mondeling doorgegeven van generatie op generatie binnen de Molukse- en Indische families. Helaas wordt deze kennis minder doorgegeven en dreigt dit dan ook verloren te gaan.

Het doel van Lien’s werk is om dit cultureel erfgoed te bewaren. Lien geeft aan Molukse mensen opleidingen in Molukse geneeswijzen, en zorgt daarmee dat de traditionele wijzen doorleven in moderne tijden.

Tevens heeft Lien in Assen een bedrijvige school voor Thaise Massage; al decennia heeft ze zich in massage bekwaamd en al veel masseurs succesvol opgeleid.
Ik voel mij verbonden met Lien omdat onze (voor)ouders uit Azië komen en daar een typische sfeer omheen hangt die ik tot nu toe alleen maar met mensen uit De Oost kan voelen. Wij zijn het product van Neerland’s koloniaal gedrag in voormalig Indonesië: Indië. Het verschil is direct merkbaar, wanneer je je door ons laat behandelen. Wij leven dit leven, wij groeiden hiermee op. Dat is goed te merken, wij zijn effectief.

Dit jaar 2023 is de Urut, Molukse geneeswijze, opgenomen in het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland. Een geweldige stap naar maatschappelijke toenadering onderling en heling van ons epigenetisch trauma.

Lisa Schuur

Met yogaLOS van Lisa Schuur heb ik een speciale band. Ik leerde Lisa kennen als pas afgestudeerde fysiotherapeut met een gezonde drijveer om een brug te slaan tussen reguliere- en complementaire zorg. Dit is al jaren mijn stokpaardje en onze uitwisseling is daarmee begonnen.
Met haar ‘straightforward’ persoonlijkheid leidt ze nu een bloeiende yogaschool in de provincie Groningen, met professionele aandacht voor jou en je souplesse.

Rita Ruibing

Rita is “A Force to be Reckoned With”. Ze heeft zich gespecialiseerd in borstweefselmassage en darm-detox. Voor een ontgiftende kuur ben je tijdens het gehele traject bij haar in goede handen.

Ik heb haar lang geleden leren kennen als praktijkbezoeker en we zien elkaar als bevlogen in ons vak. Het is niet ongebruikelijk dat ik je naar haar doorverwijs als dat in jouw traject bij mij zou passen. Doordat zij bekend is met mijn werkwijze, pakt ze dat ook naadloos op.

Massage in je regio

Houje Thai is ook te vinden op www.massage-info.nl. Kijk daar rond voor massage in jouw regio.