H o u j e  T h a i  S p e c i a l s

Marokko 2024  €895,-

Een leerzame vakantie.
Voor fysiotherapeuten, revalidatie-artsen, vakantiegangers en andere belangstellenden.

Iets voor jou?
Al ervaring met ontvangen en geven van massage maar je staat open voor nieuwe technieken?
Wil je je klanten/patiënten nog beter helpen met eenvoudig aan te leren manipulaties?
Heb je vrienden en kennissen met pijn maar je durft niets te doen?

Leer dan snel en relaxed de betere vaardigheden uit de Thaise klachtspecifieke massage.

Zesdaagse Tassourt Lodge, Essaouira
13-19 april
15-21 juni

Professionals & particulieren

Als professional leer je meer winst te behalen op klachten die doorgaans moeilijk verbeteren of stagneren. Denk aan frozen shoulder, bekkenklachten en nekklachten. Klachtspecifieke massage verhoogt je effektiviteit, ook voor thuis!
Kombineer je vakantie-ervaring met een bijscholing. En als non-professional leer je in je vakantie ook nog wat voor thuis.

Tassourt Lodge -Essaouira aan zee
Rizlaine zorgt deze week voor ons. Zij bakt elke ochtend verse Marokkanse broodjes en serveert daarbij heerlijke muntthee. We smullen van honing uit de regio, van tahini van amandelen en arganolie en andere lekkernijen. In de middag kun je bijvoorbeeld een salade bestellen. ’s Avonds eten we ondermeer Tajine, of op de vrijdag couscous. Authentiek Marokkans en lokaal biologisch verbouwd.

Funky flavors

Het voedsel behoeft zelden meer smaak, maar neem vooral je favoriete smaken mee om met de groep te delen. De kans bestaat dat Karen wat van haar eigen funky flavors ter tafel breng, je weet maar nooit… Het diner is optioneel, omdat je misschien wel een dineetje proberen in Essaouira. https://tassourtlodge.ma/restauration/

20 minuten rijden naar de zee

De lodge heeft TV, Wifi, een hammam en een zwembad. In de gezamenlijke ruimte kun je Yoga beoefenen, darten en andere spelletjes doen. Buiten ligt een Jeu des Boules baan (neem evt je eigen boules mee). https://tassourtlodge.ma/la-maison/
We leven volgens het ritme van de lodge. Ontbijt vanaf 9:00, diner tussen 20:00 en 22:00.
https://tassourtlodge.ma/hebergement/

Karen de Bie
heeft een unieke creatieve benadering. Ze speelt in op situaties van het moment. Daardoor is deze week zowel voor particulieren als professionals prima te volgen!
Karen is opgegroeid in haar vak en tevens jaren eigenaar van Houje Thai, kliniek voor Thaise gezondheid in Groningen. Ze heeft in binnen- en buitenland ervaring opgedaan. Ze weet dat er kansen blijven liggen als het gaat om klachtenverlichting. Door haar kennis te delen kun jij straks overal klachtspecifiek behandelen.

Vakbekwaam

In Nederland worden Karen’s behandelingen door zorgverzekeraars vergoed omdat zij voldoet aan de gestelde normen voor kwaliteit en vakbekwaamheid. Voor een indruk van Karen’s werk binnen het Thaise gezondheidssysteem: https://www.houjethai.nl/

Programma
Afhankelijk van de groepssamenstelling worden de lessen gegeven in de talen: Engels, Nederlands en Frans. Arabische vertaling op aanvraag. We starten de les met Ruesi Da Ton, de Thaise yoga. Daarna per dag 4 uren les in massage en technieken. De dag kan veranderlijk zijn, want we houden rekening met hoe de groep is, de temperatuur en wat zoal ter tafel komt. In het programma kan worden geschoven. Maximaal 8 deelnemers.

Globale opzet

Dag 1. Reisdag, inchecken
Dag 2. Ontbijt, les Ruesi Da Ton, werken aan nek, lunch, werken aan schouder
Dag 3. Ontbijt, les Ruesi Da Ton, problemen aan hand en voet, lunch, werken met kruidenstempels
Dag 4. Vrije ochtend, lunch, kruidenstempels maken of Thais leren koken in de namiddag
Dag 5. Ontbijt, les Ruesi Da Ton, werken aan de rug, lunch, werken aan de rug
Dag 6. Ontbijt, les Ruesi Da Ton, werken aan de buik. Lunch. Bespreking overige problematiek.
Dag 7. Afsluiting, reisdag

Kosten
€ 895,- bij minimaal 5 aanmeldingen, maximaal 8 deelnemers.

Inclusief

Overnachtingen (eigen kamer tegen  meerprijs) x6
Ontbijt en lunch x6 (diner optioneel)
Hammam halve dag
Lessen massagetherapie
Zwembadgebruik, Wifi
Bezoek aan de Medina Essaouira

Exclusief

Vlucht naar Marrakesh of Essaouira en je (annulerings-)verzekeringen
Diner is optioneel in de Lodge (entree, hoofdgerecht, toetje rond de €13/10,- vega)
Excursies en activiteiten vanuit Tassourt Lodge
Transport 4p per auto van luchthavens Essaouira (€15,-) en Marrakesh (€60,-)
Individuele sessies/consultaties Karen op aanvraag

Wat biedt de omgeving

Autohuur €20-25,- p/dag
Kite surfen
Elektrische fietsenhuur, Quad verhuur
Kookworkshops
Bezoek oude culturele bezienswaardigheden (Game of Thrones filmlocatie)
Binnen kijken bij de Marjana coöperatie die producten van Arganolie maakt https://cooppmarjana.com/
Dromedaris berijden en paardrijden over de stranden
Wandel excursies in de natuur

Eigenaars Amal en Francis kunnen je vragen over uitstapjes beantwoorden.
De lodge heeft een familiaire sfeer; Francis, Amal en Rizlaine zijn prettige gastheer en gastvrouwen.

Persoonlijke noot: laten we ons realiseren dat we in een bijzonder land zijn die kampt met watertekorten. Dat we een zwembad kunnen gebruiken, betekent nog niet dat we eindeloos kunnen douchen en de kraan laten lopen. Ook is er niet in elke hoek hoge snelheid Wifi te verwachten. Om misverstanden te voorkomen, dit is niet een wellness retreat waar voor entertainment wordt gezorgd, maar een prachtige plek om te leren en mooie kennis uit te wisselen. Als we dat kunnen respecteren, zullen we vast en zeker worden verwelkomd met een marrokkaanse openheid en gulheid waarmee ikzelf zo ben onthaald.

Met dank voor je interesse en vertrouwen, groet, Karen

Geef je hier op

Wacht met je ticket boeken totdat ik je bericht dat het definitief doorgaat.

Totaal: € -
Totaal: € -

Medicijnen en voedingssupplementen; tegelijk gebruiken?

Klik op de link hieronder voor het bekijken van de folder: fol_medicijnen_en_voedingssupplementen_20190415_s

Podthai ~in taaid’n van taaiheid: coronakus

Corona tegendraads Sinds 13 maart 2020 ben ik als therapeut in een 'contactberoep' preventief gestopt met sessies. Dat wil niet zeggen dat ik gestopt ben met waarnemen. Aan de hand van die waarnemingen en jullie input stel ik een videopodcast samen: Podthai, naar een...

Podthai ~in taaid’n van taaiheid: thuisonderwijs

Thuisonderwijs Vanaf zijn geboorte heeft onze zoon (17) thuisonderwijs gehad van ons beiden. Nu zitten velen thuis met de kinderen boven de boeken en voor een scherm. Hier en daar wordt daarover steen en been geklaagd. Men gaat eronder gebukt.Waarom? Omdat je voor het...

HoujePod ~eerste hulp bij schouders

Doe het zelf schouderverlichting Dit is opgenomen in de tijd van isolatie als gevolg van het corona virus. We kunnen lezen en horen dat medici in de ziekenhuizen overuren draaien. Heb jij nou zo'n huisgenoot die oververmoeid thuis komt na een dubbele dienst en klaagt...

HoujePod ~kruidengebruik in taaie taaid’n

Kruidengebruik Het is complementaire therapeuten door verzekeraars verboden om kruiden geneeskrachtige eigenschappen toe te schrijven en in een behandeling te gebruiken. Dit, om misleiding van jullie te voorkomen.Ook ten aanzien van de veiligheid en herkomst van de...

HoujePod ~in taaid’n van taaiheid: jaarlijks verstillen

Jaarlijks verstillen Betaal jij jaarlijks best wel veel om aan een stiltemeditatie op Java deel te nemen? Of naar Ibiza voor een dure retraite waarin jij jezelf 'ontdenkt'? Word jij knotsgek van de quarantaine? Ben jij die immer bezige bij die niet zonder snelheid kan...

HoujePod ~yu fai thaise kraamdiensten

Yu Fai kraamdiensten Een goede start is het halve werk.   Zowel voor je kindje als voor jullie zelf (!) is een goede start van groot belang. In de samenleving die ik hier heb leren kennen is de visie op kraamherstel anders uitgewerkt dan klassiek gezien in...

HoujePod ~tijd voor pizza

Tijd voor pizza Openstaan voor het moment van nu   Waarom klagen wij deze periode? onrust om dingen te verliezen willen terug naar hoe het was ongeduld en verzet vals gevoel van aanspraak Holistisch gezond Een van de dingen die terugkomen in holistisch handelen...

HoujePod ~ontspullen in coronamodus

Ontspullen Opruimen in hoofd, hart en huis   Waarom bewaren we onze spullen? spullen vervalsen je identiteit ik heb er toch voor betaald?! kan altijd nog weggooien, waarom nu? ongemerkt afglijden in chaos Holistisch gezond Een van de dingen die terugkomen in...

HoujePod ~online massages

Online massages Op afspraak in je huiskamer   Waarom elkaar masseren? je hebt niet voor niets je huisgenoten! al doende leert men verlengde sluiting praktijk plezier maken Huiskamermassages Wil je wel vaker masseren en ben je bang dat je iets verkeerd doet? Wil...

Balinese Dansles in Groningen

Dwibhumi Balinesedans Balinese dans, tari Bali in het Indonesisch, ligt diep geworteld in de religie; een unieke samensmelting van Hindoeïsme, Boeddhisme en voorouderverering in Bali, Indonesië. Kenmerkend voor de Balinese dans zijn niet alleen de indrukwekkende...

Balinese Dansles in Groningen

Dwibhumi Balinesedans Balinese dans, tari Bali in het Indonesisch, ligt diep geworteld in de religie; een unieke samensmelting van Hindoeïsme, Boeddhisme en voorouderverering in Bali, Indonesië. Kenmerkend voor de Balinese dans zijn niet alleen de indrukwekkende...