Zwangeren & Kramen

Zowel voor mannen als voor vrouwen

Deze pagina is voor jullie beiden, man en vrouw:
Zwangeren biedt een overzicht van diensten voor man en vrouw tijdens de zwangerschap.
Kramen biedt een overzicht van ondersteuning na de bevalling in de kraamtijd. Dit is ook interessant voor vaders.
Alle informatie kun je lezen door omlaag te scrollen. Bekijk ook de ervaringen van ouders op de ‘Recensies’ pagina.
Gefeliciteerd, met de -aanstaande- geboorte!

Zwangeren

Van deze activiteiten komen alleen individuele en curatieve therapie in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Bel voor een persoonlijk advies hiervoor met de praktijk: +316-25521522

Mee op de dynamiek tussen man en vrouw
Tijdens de zwangerschap zul je regelmatig van ouders om je heen horen, dat ‘het allemaal anders wordt tussen jullie als het kindje er is’. En dan geven ze je die blik van: “je hebt nog geen idee wat je gaat overkomen…”
Wij gaan hiermee aan de slag, door onzekerheden en frustraties naar boven te halen en open en eerlijk met elkaar in dialoog te gaan.

Man,
Ben je nu irrelevant geworden?
Nu word je vader. Hoe geef je richting aan jouw invulling van vaderschap?

Vrouw,
Als vrouw ervaar ik mijn leven ronduit als fascinerend en uitdagend. Mijn moederschap is een gepassioneerde levenswandel geworden.
Als zwangere kun je nogal wat uitersten ervaren. Nu word jij moeder. Hoe geef je richting aan jouw invulling van moederschap.

Voorlichting

Kraammarkt | Zwangerschapsvoorlichting
De Martini Geboorte Groep is een samenwerkingsverband voor integrale geboortezorg. Houje Thai staat altijd hier op de informatiemarkt.

Informatieavond voor aanstaande ouders
De afdeling Verloskunde organiseert samen met kraamzorgorganisaties en verloskundigen van de Martini Geboorte Groep om de twee maanden een informatieavond voor aanstaande ouders. Een verloskundige, kraamverzorgende, gynaecoloog en verpleegkundige vertellen over zwangerschap, bevalling en de kraamtijd. Er is gelegenheid om vragen te stellen en in de pauze is er een informatiemarkt. De avonden zijn ook voor zwangeren die van plan zijn om thuis te bevallen.

Aanmelden voor de informatieavond voor aanstaande ouders kan hier. (Er zijn geen voorlichtingen wegens de maatregelen rond covid)


Retraite voor aanstaande ouders

Bij Houje Thai heb je de mogelijkheid om individueel, samen met je partner of samen met andere moeders een periode bij ons in retraite te gaan. Zie het als een periode van refectie.

 

Ik kan met jullie op zoek gaan naar wat je nodig hebt om thuis een persoonlijke serene plek te maken voor bijvoorbeeld jullie meditatie, de bevalling of voor het schrijven van een dagboek.
We exploreren de connectie met jullie zelf, je baby en jullie verwachtingen.
We beantwoorden de vragen over het lichaam dat verandert en keuzes omtrent voeding, over wat je bang of onzeker maakt voor de toekomst.
Als pijnlijke dingen uit het verleden in de weg staan proberen we nieuwe ruimte voor je baby te scheppen.

Tijdens de retraite kun je gebruik maken van sauna en buitenbad, overnachtingsmogelijkheden en privé-ruimte. Maaltijden zijn inbegrepen. De retraites zijn niet declareerbaar bij zorgverzekeraars.

Thaise kraamzorg

Hoera, ons kindje is gekomen!
Yu Fai betekent “Verblijf boven het vuur”. Thaise moeders die pas zijn bevallen (en trouwens ook mensen die herstellen van bijvoorbeeld een ongelukje) liggen een tijdlang boven een warmtebron en worden verzorgd door naasten met voeding, thee en massages.

Yu Fai traditionele Thaise kraamzorg aan huis
Eén van de onderdelen van Thaise geneeskunde bij Houje Thai is Yu Fai, de mobiele kraamsauna naar hedendaags gebruik.
Drie of meer dagen van 10:00-14:00/15:00 volledig verzorgd in en om het kraambed. Met kruiden, maaltijden, kruidendouches, pakkingen, Ruesi Da Ton yoga (voor later) en massages: voor zowel moeder als vader. Jullie baby profiteert van uitgeruste ouders in een soepel lichaam.

Hét ideale kraamcadeau. Vraag het aan je vrienden, of regel het gewoon voor jezelf.

Yu Fai werkt naast andere kraamzorginstanties op geheel unieke wijze aan vlot herstel na bevalling. De kraamverzorg(st)er houdt zich grotendeels bezig met huishoudelijk werk en de gespecialiseerde zorg voor je baby. Ikzelf ben voornamelijk met jou en je baby bezig, Ook sluit mijn werk naadloos aan bij het werk van Doula, vroedvrouw en verloskundige.
Houje Thai biedt thaise kraambedzorg voor Noord-Nederland. Alleen de verzekerde services zijn declareerbaar.

Jullie baby profiteert van uitgeruste ouders in een soepel lichaam.

 

Kijk hier naar de herintroductie van Yu Fai kraamzorg in Thailand

 

 

 

 

 

Foto’s Lilla van Kammen

Waarom is tradtionele Thaise kraamzorg juist zinvol voor de kraamrouw?
Een kind krijgen is zowel puur natuur, als een magistraal wonder. Hoe kan dan iets wat zo aards is toch zo’n impact hebben?
Veel vrouwen houden in beginsel al ‘12 bordjes tegelijk in de lucht draaiend’. Als ze moeder worden komt er nog van alles bij, vaak zonder dat het bestaande takenpakket kleiner wordt. Moeders kunnen dan ondermijnd worden door dit talent om te multi-tasken. Vrouwen zijn manager, moeder, minnares en productieleider tegelijk. Moeders lopen gemakkelijk risico overbelast te raken.

Het slotstuk van de zwangerschap.

In tijden waarin families hier nog bij elkaar (in-) woonden, zorgde men makkelijker voor elkaar. Tegenwoordig is dat een apart agendapunt in de planning. Bevallen gaat bij uitstek over je openen; met Yu Fai geef je er ‘sluiting’ aan. Het slotstuk van de zwangerschap. Jouw leven zal er op bepaalde punten heel wat intensiever op worden. Vandaar dat Yu Fai geen overbodige luxe is. Het helpt de moeder herstellen op een dieper niveau, zodat ze haar koers weer duidelijk voor ogen heeft.

 

Schakel Houje Thai in om met Yu Fai naar je gezin te komen, stand van zaken op te nemen en op de behoeften aan te sluiten. Yu Fai maakt een goede start beter mogelijk!

Yu Fai voor papa

Herstarten voor vader
Natuurlijk zoek ik de vader ook op! Deze is rondom of bij de bevalling geweest; soms heeft hij dezelfde uren gedraaid met puffen en steunen. Echter na de bevalling wordt hij onmiddellijk ingeschakeld als facilitair manager, verzorger en mediavoorlichter..

Soms zie ik zijn vermoeidheid, want de vader wordt soms gemakkelijk vergeten. Tijd voor een broodnodige ‘reset’ dus.
Voor hem is naar keuze een Thaise massage tijdens Yu Fai verkrijgbaar. Opgefrist en vitaler kan hij daarna verder met zijn nobele taken.

Hebben jullie nog vragen? Ik help je graag verder.

Hoe ervaren andere ouders deze persoonlijke benadering?

..."to see, I must forget the name     of the thing I am looking at"..

Folkingestraat 9b

9711 JS Groningen

+31 (0)6 255 21 522