Recensies

v

Ingekomen berichten

Iets in mij heeft me vaak weerhouden om complimenten op mijn site te zetten.

Toch vragen mensen zich regelmatig af wat ze zich bij mijn sessies moeten voorstellen! Foto’s kan ik immers nooit laten zien, want tijdens de sessie zijn we altijd alléén, zonder fotograaf!
Ik heb nu maar telefoon berichtjes uitgezocht, die bevestigen, wat ik op de site schrijf: ik blijf contact maken, ik stel me oorspronkelijk op, en ik houd van een gulle lach. Verder plaats ik ervaringen van moeders en vaders waar ik voor mocht zorgen, omdat dit type zorg voor mij moeilijk in woorden uit te drukken is. Bel me gerust als je nog vragen hebt.

Yu fai kraamsauna, 3 dagen

Ik ben op 7 juli bevallen van onze prachtige tweede zoon Oscar. Gezien de moeilijkheden tijdens mijn vorige bevalling en kraamweek had ik van te voren bedacht dat ik mezelf extra wilde verwennen tijdens de kraamweek. Dus heb ik Karen voor twee dagen “geboekt”. Echt een aanrader voor elke mama en papa!

De eerste dag kwam Karen met allerlei spannende kratjes aan. Heerlijke kruiden, olieën, stoomsauna en massagebenodigdheden kwamen mee. Als “ap’ iritief” kreeg ik een warme kop thee van citroengras pandan. Vervolgens mocht ik plaats nemen op een heerlijke stoomsauna met diverse kruiden onder andere *(eukalyptus en tamarindeblad, citrus hystrix,.soorten Curcuma’s en Zingibers etc.)* . Daar mocht ik 20 minuten op stomen en heerlijk wegdromen. Ik werd opgehaald en het bed in de woonkamer was opgemaakt als massage plek. Een echte verwennerij van maar liefst anderhalf uur durende massage. Alles is gemasseerd met heerlijk ruikende en helende kruiden onder andere *(wintergroen en andrographis en meer Thaise  kruidenbalsems)* . Na de ontspannende massage met warme Thaise kruidenstempels kreeg ik een flink bord vol Thaise soep *(Tom Kha)* met daarin onder andere *(Galangal en cocosmelk)* . Zelfs s avonds kon ik er nog van eten! Wat een heerlijke dag en Oscar heeft in de fantastisch naar kruiden ruikende woonkamer de hele behandeling doorgeslapen!

De tweede dag startten we weer met een kop thee en een stoomsauna met *(limoen, citronella, camphor etc.)* . Daarna kreeg papa een fijne rugmassage, eerst op de stoel en daarna op de bank. Nadat hij helemaal ontspannen is, was ik weer aan de beurt: een closing up traditional Thai Curcuma-Plai-tamarinde-Kaolin postpartum bodyscrub. Ik ben warm ingepakt en mocht een half uurtje wegdommelen in gedachten. Wat hebben we gelachen om de kleur van de pakking! Vervolgens mocht ik onder de douche alles van me afspoelen: letterlijk en figuurlijk. We sloten af met een kop aarde Chrysanten thee. Wat een heerlijke dag weer! Karen liet voor mij een  kruidenbad achter met munt en *(rozeknop, pandan, kruidnagel, cassia, eucalyptus en nog veel meer)* . Daar heb ik s avonds in alle rust in gezeten. Wat een verwennerij.

Wil je in je kraamweek helemaal ontspannen en op krachten komen, dan raad ik je Karen van harte aan!

Liefs, Lilla

Lilla K

Environmentalist

Yu Fai kraamsauna, 3 dagen

Geweldige ervaring, dat ik na ‘de zwaarste lichamelijke prestatie ooit’, zo heerlijk verzorgd werd. Het is al mijn tweede keer, omdat ik het niet meer weg kon denken…

Terwijl ik thuis op een bed bij de kachel de baby aan de borst had, kreeg ik een behandeling met warme kruidenstempels, een pakking en een complete lichaamsmassage.

Vanzelfsprekend
Ik kon helemaal ontspannen na al die inspanningen van 9 maanden zwanger en als climax: de bevalling! Ook de kramp in mijn kuit verdween ter plekke.
Op de ‘stoof’ (red: kraamsauna) zitten werkte opnieuw heerlijk verkoelend en verschonend. En voor de innerlijke mens had Karen zelfs een versterkende Thaise soep voor me gemaakt met verse kruiden!
Dit wens ik iedere vrouw toe en daarbij dat zoiets hier in Nederland gewoon of vanzelfsprekend zou zijn.

Nederland zou er ‘rijker’ van worden als er meer geïnvesteerd werd in lichamelijk en geestelijk onderhoud en herstel.
A.M. 2015

Laatste zin mag je ook weglaten als je het te ‘dol’ vindt.

A.M.

Muralist, kunstschilder

Yu fai kraamsauna, 3 dagen

Karen is een wondertje die de vrouw behandelt na de bevalling van haar eigen wondertje.

Aanrader
Wij hebben bij beide kinderen gekozen voor Karen. Ze zorgt voor een heerlijk kwaliteits tijd voor de moeder, heeft tips voor vader en neemt heerlijk geurende en smakende, geneeskrachtige thee mee.
Karen voegt zich perfect in de serene sfeer, die zo vlak na de bevalling aanwezig is. Jitske was weer snel ter been en een paar dagen na de bevalling liepen we al weer rond op straat. Mede dankzij, of vooral dankzij, de massages/ behandeling van Karen.

Ik raad iedereen aan eens op haar site te kijken. En benader ons vooral als je meer wilt weten.
Doen! Een enorme aanrader.

Hugo Brouwer

Leerkracht

Yu Fai kraam 3 dagen


In 2010 ben ik bevallen van een prachtige zoon; Teun. Ik besloot Karen in te schakelen omdat de wijze van Thaise kraamzorg mij erg aansprak. Ik zag het als cadeau voor mezelf om na het harde werken van een bevalling helemaal in de watten gelegd worden en optimaal te kunnen ontspannen.

Karen heeft haar dienst dubbel en dwars bewezen en ik zou het elke vrouw in mijn omgeving ten zeerste aanraden! 

Waarom?! Karen heeft er bij mij voor gezorgd dat ik na 5 dagen weer op de been was.
De combinatie van de Thaise stoomsauna die erg helend werkt en de ontspanningsmassage met allerlei kruiden pakt ze de spieren aan die hard hebben gewerkt tijdens de bevalling.
Karen weet zich als persoon op een bijzondere manier binnen het gezin neer te zetten waardoor ze haast onzichtbaar is.
Laat je niet verleiden door je verloskundige, kraamverzorgster of arts die mogelijk sceptisch tegen de alternatieve geneeskundige wijze aankijken. Het is jouw lichaam en jij weet intuitief wat het beste voor je is. JIJ BEPAALT!

Ik merk dat ik het toch erg lastig vind om zo’n bijzondere gebeurtenis goed op papier te zetten 🙂
Zal er nog even beter over nadenken. Hoop dat je iets aan bovenstaande tekst hebt!

Liefs,

J.

Yu Fai kraamsauna, 3 dagen

De juiste plek
Een paar maanden geleden besloot ik Karen te mailen omdat ik na de bevalling van mijn dochter last had van bekkenproblemen en oververmoeidheid.
Bij de eerste afspraak met Karen wist ik dat dat ik bij Houje Thai op de juiste plek was.

Haar welkom is oprecht, warm, traditioneel en een ervaring op zich.

Geen tijdsdruk
Karen neemt tijd voor jou en de ontmoeting waardoor je het moment voor de massage kan beleven zonder haast, stress of gedachten aan verplichtingen. Ik merk elke keer dat dit een belangrijk element is en iets wat veel invloed heeft op de rest van de sessie.
De eerste massage raakte mij diep, Karen leek precies aan mij te voelen waar de knelpunten zaten en wat er moest gebeuren om de energie weer te laten stromen. Ik voelde geen tijdsdruk, die ik bij andere massages wel vaak heb ervaren. Door die ontspanning en de manier waarop Karen werkt ging de massage werken op een veel dieper niveau dan ik gewend was.

Nu ik al vaak bij Karen ben geweest weet ik dat elke massage bij haar een bijzondere ervaring is die lang blijft nazingen in mijn lijf. Langzaam maar zeker beginnen mijn klachten te verdwijnen en plaats te maken voor kracht en levenslust, een gevoel dat ik iedere moeder zou gunnen.

B. G.

Yu Fai Thaise kraamsauna, 1-daagse behandeling

Ik schrijf graag een stukje voor je. Komt ‘ie:

Met een baby naast mij…
Ik kwam viavia bij Karen terecht en gelijk toen ik het las klonk dit me goed in de oren. In NL moet je zo snel alweer aan het werk, op de been zijn en laten zien hoe goed je het doet, dat je het wel redt allemaal (en dat je vooral heel erg geniet van de roze wolk (?))….
Met een baby naast me…
Waar is de aandacht gebleven? Zodat je gewoon rustig kan en mag bijkomen van een bevalling? Waarom houden we ons zo groot? Alsof je na een week alweer de oude bent?
Ik vind het belangrijk om goed voor mezelf te zorgen. Daarom deed ik dat al tijdens de zwangerschap, en nu ook na de bevalling wilde ik dat doen. Door omstandigheden kon ik niet in de kraamweek, maar ik heb met Karen contact gehad om met terugwerkende kracht de Yu Fai wat later te mogen ontvangen. Ik dacht dat het lastig zou zijn, met een baby naast me, en dan proberen een massage te ontvangen.. Maar ik maakte me druk om niks. Karen heeft helemaal geen vaststaande plannen, er moet niks. Dat was een beetje nieuw voor mij, ik kwam mijn eigen patronen even tegen. Want hoe heerlijk is het dat er iemand langs komt die niet een precies programma heeft, die niet alles volgens de sociaal gewenste normen doet?

Ik vond het fijn dat ze gewoon binnen liep, haar ding ging doen en mij ook mijn ding liet doen.

Totdat we beide klaar waren om te beginnen. Heel ongedwongen allemaal, dat was voor mij erg prettig. Er moest niks. Ik mocht ook zelf weten hoe ik ging liggen (of zitten), zij paste zich aan aan mij.
Ze kan dus op allerlei mogelijke manieren haar werk uitvoeren en dat maakt het heel flexibel.
De massage was heerlijk, ik kon me er na een tijdje helemaal aan overgeven. En alsof mijn dochter het aanvoelde: ze bleef gewoon maar doorslapen!
We konden bijna alles achter elkaar aan doen.

Contact
Contact maken en praten deden we eigenlijk pas achteraf,en waarom ook niet. Heerlijk dat een behandeling zo ongedwongen kan zijn. Karen weet wat ze doet, dat voel je aan elke beweging. Fijne en bijzondere technieken en dat alles in overleg, zoals jij het wilt.
Ik snap helemaal waarom dit bestaat, dit 3 dagen te mogen ontvangen is heerlijk.
En eigenlijk een must na zo’n grote prestatie……

Kun je hier wat mee?? 
Ik sta liever niet met mijn naam op internet, mag het ook anoniem?
Hartelijke groeten, – –

Naam afgeschermd