Ruesi Da Ton beweegzorg

Beweegzorg

Ruesi Da Ton Thaise beweegzorg
Zal ik vertellen wat ik er zo fijn aan vind?
Om te beginnen vind ik het grappig. Het heeft iets gemoedelijks en voegt iets toe aan de laagdrempeligheid. Ik houd van die luchtigheid omdat ik weet hoe sterk het ook werkt tijdens de massage-sessies op de mat. Dat geldt ook hiervoor. Ruesi Da Ton Thaise yoga is bereikbaar voor iedereen. Verder kun je het overal doen en dat vind ik superpraktisch.

Alleen de natuurgeneeskundige delen van deze sessies komen in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Het volgen van de cursus dus niet, maar het aanleren van een oefening tijdens jouw sessie wel.

De poses bijvoorbeeld, hebben letterlijke namen, geheel vrij van pretentie.
Deze, bijvoorbeeld, heet: “de danser”, want hij is als de traditionele dansers van weleer.

      

Beproefd

Wat je zoekt bestaat vaak al lang
Als je wat effecten van Ruesi Da Ton zou moeten omschrijven, dan zou je kunnen denken aan wat men tegenwoordig met biofeedback wil bereiken.

Ruesi Da Ton als hedendaagse cardiotraining ..

Ruesi Da Ton kan een effectieve manier zijn om spanningen, hoofdpijnen en stijfheid te bestrijden. Je kunt er lichaamsfuncties mee beïnvloeden die je voorheen als onbeïnvloedbaar had beschouwd (ademhaling, hartslag, stressniveau). Je wordt integraal betrokken bij je eigen gezondheid.
Met wat vastberadenheid en bereidheid te oefenen kom je al een heel eind. Ontspanningstechnieken, uithoudingsvermogen en gewrichtsmobiliteit kun je uitstekend met Ruesi Da Ton trainen. Na verloop van tijd leer je de lichaamssignalen herkennen, die jou met je klachten kunnen helpen. En zo zet je langzamerhand je leven meer naar je eigen hand door je leefstijlkeuzes aan te passen.

Dan kom ik weer terug op wat ik eerder zei: wat je nodig hebt, is er vaak al. Vaak loont het meer om je in wat oude technieken te verdiepen dan om te vallen voor de veelal duurdere leefstijl-hypes.

Effecten

Sterk in eenvoud
Het is makkelijk te leren en het is gewoon overal te doen! Je hebt er geen pakje of matje voor nodig. Je kunt de zittende dingen bijvoorbeeld zelfs op je kantoorstoel doen.
De bewegingen zijn klein en snel aan te leren. Het effect is groot doordat je alles ondersteunt met die speciale ademhaling, waarover we je meer vertellen in de lessen.

Zachte bewegingen
Deze zorgen ervoor dat je met precisie kunt oefenen. Daardoor voel je nauwkeuriger aan waar jouw aandachtsgebieden en knelpunten zich bevinden. Dit leidt er dan toe dat je beter weet hoe je voor die punten kunt zorgen!

Gymnastiek
Voor elke ochtend bijvoorbeeld. Het yogasysteem is goed op te voeren. Iedere oefening kun je meermalen doen, en dan merk je wel dat je je conditie traint! Het ziet er niet uit als een training, maar vroeg of laat ga je toch lekker zweten hoor…

Balans en kracht
Je moet de oefeningen langzaam doen, met kleine precieze beweging. Opeens kan dan toch een ledemaat héél erg zwaar worden…!! En de vertraging dwingt je je balans te (her)vinden.

Zelfzorg
Zelfzorg en revalidatie kun je begeleiden met Thaise Ruesi Dat Ton. Soepel en in balans zijn helpt onnodige blessures voorkomen. Na het oplopen van een sportblessure dient het te worden gebruikt als revalidatie methode. Zelfzorg op z’n best, binnen handbereik.

Wil je kennismaken met Ruesi Da Ton? Klik dan op de knop hieronder.

..."to see, I must forget the name     of the thing I am looking at"..

Folkingestraat 9b

9711 JS Groningen

+31 (0)6 255 21 522