Over mij

U

"...to see, I must forget the name of the thing I am looking at"

oorspronkelijk

Passie
In mijn 59 jaren heb ik grofweg 35 rijpings jaren doorlopen, waarvan ongeveer 20 jaren merendeels pro bono -gratis behandelingen- voor het ontwikkelen van mijn meesterschap. Dat is typisch Aziatisch, we leren het meeste door geen geld te vragen voor het werk. Daarna mag je je pas profileren.
Hier in Nederland voelt men daar weinig voor. Hier open je je studio met je vandaag behaalde diploma nog in je hand. Je mist dan de ervaring om doeltreffender te werken. Buiten Nederland heb ik ook gepraktiseerd en heb ervaring opgedaan in meerdere cultrele settings.

Ik weet nu, dat ik weet wat ik doe.
Ik omschrijf mezelf als: Lichaamstechnicus.

Als een detective:
Jij vertelt mij jouw woorden, zoals alleen jij dat kan.
Ik scan je lichaam als een havik; zoem in op een deel als een valk, ik vind lastigheden als een vleermuis in het donker. Ik luister als jij bent vergeten dat ik luister, ik neem mijn sudder-tijd, als een krokodil in de zon, ik ben trefzeker als de tong van een kameleon en moedig als een leeuwin: ik schuw geen pijnlijke gesprekken.

Behoedzaam als een olifant kan ik mijn gewicht op jou doseren tot op de centimeter. Als je comfortzone de deur op een kier heeft sla ik toe als een slang vanonder een steen.

Het jachtseizoen is geopend. Ik verander in een geleid projectiel; jij vertelde me tijdens de intake jouw doel, en ik ben al onderweg, woorden zijn nu ballast, want het lichaam liegt niet. Mijn aanrakingen met knie, hand voet of elleboog reageren op je lichaam en er ontstaat meer welbevinden. Voor mij is het telkens geweldig om te zien hoe eenvoudig we van moeizame dingen kunnen vrijkomen. In mijn vrije tijd zit ik graag met de neus in de studieboeken. Ik voel me een soort analytisch lichaamstechnicus.

Mijn Oosterse basis, Thaise studies en Westerse scholing geven aan mijn sessies richting. Mijn zorgaanbod is contextgebonden op transgenerationeel vlak.
Neus in de boeken: ons zorgklimaat is wispelturig. Je móet passie voor dit werk hebben, wil je jaarlijks voldoen aan eisen van zowel mijn traditionele leergangen, als aan de veranderlijke eisen van de nederlandse zorgdomeinen.

Missie

Tijdloos

Waar sta ik voor
Ik ben uit op: duurzaam resultaat. Als jij een mogelijkheid ziet om onze sessie langer voor jou te doen werken dan tot de voordeur, dan grijp ik dat meteen aan met jou.

Geen onbedoelde vaste klanten
Ken je dat? Je therapeut zegt tegen je ‘dat je minstens 5x terug moet komen voordat het begint te werken’ , of ‘baat het niet dan schaadt het niet’. Het klinkt alsof
-de behandelaar ervan uit gaat je kwaal te kunnen verhelpen, en
-dat de insteek bij elke bezoeker hetzelfde is, namelijk 5 sessies.
Vaak zul je dan ook met middelen naar huis gaan waar je (veel?) geld voor hebt betaald. Maar werkt het! Of geeft het de suggestie dat het werkt? Je probeert het nogmaals “om het nog een kans te geven” en voor je het weet ben je onbedoeld vaste klant geworden.
Thaise zorg heeft juist een lange termijnvisie. Je hoeft niet eindeloos terug te komen! Als het heeft geholpen is het vaak voor lange tijd. Hielp het niet genoeg, dan zoeken jij en ik uit wie of wat jou dan wel kan helpen.

Ontspullen: dus óók in de zorg, toch? Eh…
Overal zie ik mensen enthousiast  ‘ontspullen’. Behalve in de zorg!?! Hoe meer behandelmethodes en meetinstrumenten men aanbiedt, hoe meer aanzien de behandeling krijgt lijkt het soms.
Ik zie op bijscholingen allerhande mystieke fenomenen voorbijkomen. Indrukwekkend allemaal, maar of ik er voor jou een beter therapeut van word is nog maar de vraag.

Meet-instrumenten en behandel-attributen staan misschien juist tussen jou en het resultaat in. Ik heb ontspuld want ik streef meer resultaat met minder.

Ik gebruik mijn handen, mijn zintuigen, studie en voorouderlijke kennis. Ik ga je zeker niet ‘instralen’ of ‘demagnetiseren’. Als het lijkt alsof ik die tekenen vertoon, ben ik juist  aan het luisteren. Pas als ik zelf stil ben kan ik namelijk horen wat jij en jouw lichaam me vertellen. Ik werk met jou aan waar jij naartoe wilt met jouw lijf en diens leden.

Dit leidt tot minder frequent bezoek aan de praktijk, en grotere zelfstandigheid. Wat ik duurzame zorgverlening noem. Ik vind dat we er allemaal recht op hebben. Ik ben open en eerlijk met je, over wat ik wel en niet kan. Samengevat:

Functionele Geneeskunde bij Houje Thai
1. We ondersteunen processen per mens afzonderlijk, i.p.v. de ziekte te bevechten.

2. We gebruiken bestaand onderzoek integraal om dieper inzicht te krijgen in de functies van lichaam en geest.

3. Er wordt gebruik gemaakt van de intelligentie voor zelfregulatie van het lichaam.

4. We zien dat het lichaam in staat kan zijn autonoom met de gevolgen van veroudering om te gaan.

5. Gezondheid is niet de afwezigheid van ziekte, maar een staat van vitaliteit.

Wist je dat je je eigen antwoorden meestal al kent en ze vindt middels zelfverwezenlijking?

Onderscheidend, tijdloos
Thaise therapie is onderscheidend. Het is recht voor je raap. Ook als er dingen gezegd moeten worden die we niet willen horen.

Dit type lichaamswerk is tijdloos. Het gedachtengoed en de werkwijze zijn zo weldadig, dat ze in de kern nooit veranderen. Alleen de entourage verandert; de technieken evolueren in finesse en geraffineerdheid. Tussen oude beproefde hoofdlijnen ga ik met de tijd mee. Alles wat verandert in mijn werk heeft de oorspronkelijke Thaise medicinale theorie als uitgangspunt.

Visie

?

Vaardig

Een behouden dosis humor op de mat  is een ‘must’ voor me. Soms word ik van tijd tot tijd zelf ingehaald door mijn eigen vaardigheden. Daarom zal ik met overgave bijscholen en studeren.

Inspiratie
Eenvoud is mijn inspiratie. Het succes van de Thaise nadruk op zelfmanagement en de eenvoud daarvan maakt het voor iedereen geschikt, jong en oud, ziek en gezond. Het doet je beseffen wat je lijf van jou verlangt en dat je daar vanzelf weer naar gaat handelen op termijn. Ik heb mij hierin gespecialiseerd.

…persoonlijke benadering met respect voor je voorouders.

Passie
Doordat ik handel vanuit een nauwkeurig oosters gedachtengoed, kan ik rustig gedurfde dingen doen, innovatieve oplossingen vinden. De basis vanwaaruit ik werk, is als een tweede natuur geworden. Deze werkwijze is holistisch, integraal.

Mijn verlangen voor de toekomst is dat Thaise zorg meer algemeen toegepast wordt als medestander in reguliere zorg.

Waarom
Wat ik nodig heb (spiritueel, materieel), is er vaak al. Waarom zou dat niet ook voor jou gelden? De Thaise werkwijze helpt je ingewikkelde dingen te vereenvoudigen. Lange termijn welbevinden door Thaise zorg kan je zorgkosten drukken. Autonomie en kennis hebben van je gestel geeft ons een gevoel van zelfbeschikking en positiviteit. Dit geeft ons als het ware vleugels.

Heb je al zin om een afspraak maken?

…”to see, I must forget the name of the thing I am looking at”..

Folkingestraat 9b 9711 JS Groningen

+31 (0)6 255 21 522