Dwibhumi

Balinesedans

Balinese dans, tari Bali in het Indonesisch, ligt diep geworteld in de religie; een unieke samensmelting van Hindoeïsme, Boeddhisme en voorouderverering in Bali, Indonesië.

Kenmerkend voor de Balinese dans zijn niet alleen de indrukwekkende kostuums, maar vooral ook de expressieve gelaatsuitdrukking, de sierlijke, soms vloeiend en ingetogen, dan weer felle en krachtige hoofd-, nek-, schouder-, arm- vinger- en teen(!) bewegingen.

Er zijn dansen met of zonder verhaal, maskerdansen, krijgsdansen, hofdansen, dansen die zelf het ritueel vormen (bv. trance-dansen), maar ook dansen die de ceremonie opluisteren en vervolmaken of dienen ter vermaak. En niet te vergeten de nauwe samenwerking met de muziek, gamelan.

In de workshop, zullen deelnemers leren de basis techniek, gezichtsuitdrukking, beweging van vingers, handen, hoofd, nek en voeten. Ze zullen ook gebruik maken van bijvoorbeeld sluiers, plateautjes, waaiers, etc.
Er zijn sarongs beschikbaar om te dansen.
I.v.m. RIVM, dansen wij 1,5 m van elkaar.

Nova Burdo-Marseline

Nova is opgegroeid in Jakarta, Indonesië. Haar liefde voor Balinese dans ontstond sinds zij 8 jaar was. Zij volgde lessen na schooltijd in dansscholen in Jakarta, en naar Bali in de lange vakantie.
Haar passie voor Balinese dansen, (en ook andere Indonesische dansstijlen) blijft doorgroeien. Sinds zij in Nederland woont, geeft ze dansoptredens in binnen- en buitenland. 1 tot 3 keer per jaar probeert zij naar Bali te vliegen om nieuwe dansen te leren en techniek te verbeteren. Daarnaast, geeft ze ook danslessen en workshops hier in de Nederland.

Houje Thai

Als oprichter-eigenaar raakte ik verslingerd aan de Ikats, de handgewoven stoffen van Dian Oerip Indonesia tijdens een werkbezoek aan het prachtpark Taman Indonesia, waar Nova Marseline met Dwibhumi optrad tijdens de modeshow van Oerip. Nova is tevens distributeur van Oerip Europe en Houje Thai de ‘selling point’ voor Groningen. Er zullen wat trendy ethnic designs van Dian Oerip te bezichtigen zijn op de dagen dat wij dansen.

Nova en ik wilden meer Bali naar Groningen halen. Sudah, al. De plannen werden gesmeed en nu geven we een workshop!

Nova is tevens de distributeur van Dian Oerip Indonesia kleding in Europa. Ontwerpster Dian Oerip combineert ikat en batik stoffen van verschillende eilanden in Indonesië. Ze maakt de hedendaagse “Ready to wear” unieke stijl kleding.

Tijdens de workshop van Balinese dans en Yoga Ruesidaton, zal er ook kleding van Dian Oerip anwezig zijn, welke men kan kopen. Voortaan is de kleding ook te koop bij Houje Thai voor de regio Groningen.

Programma

Aanvang: introductie dans optreden door leerling Dwibhumi.

Start met les.

Pauze met hapjes.

Vervolg van les.

Cooling down Ruesi Da Ton.

Nova zal ons een sarong leren omdoen en dan beginnen we met onze spieren opwarmen. Daarna gaan we meteen los! Met de basistechnieken van de dans. Hier speelt onze lichaamshouding een centrale rol. Iedereen kan meedoen, en na afloop doen we wat afsluitende houdingen uit de Thaise Ruesi Da Ton. Dit is de traditionele Thaise gymnastiek, yoga, of bewegen, hoe je het wilt noemen. Dit zijn zachte, makkelijk aan te leren houdingen voor elk moment van de dag, zo ook als afsluiting van een dans workshop. Voor jong en oud geschikt.

Bali in Groningen

Er wonen best veel Indonesiche studenten in de stad Groningen, waarvan er al een paar zich hebben aangemeld. Geef het door, als je iemand kent die lekker wil dansen!

Ook voor jou is er plek. Wij houden twee groepen per dag van maximaal 10 deelnemers. Mocht het snel vollopen, dan komen we met nog een workshop naar Groningen, dus er is voor jou genoeg gelegenheid om heerlijk uit je dak te gaan, na al dat thuiszitten!

We dansen in een ruime goed geventileerde ruimte in de binnenstad: AC De Holm, Folkingestraat Groningen!
DUS KOM, we gaan dansen!

Aanmelden

Vul je gegevens in en betaal met IDEAL, daarna nemen we contact met je op. Tot ziens!

 

Totaal: € -

Medicijnen en voedingssupplementen; tegelijk gebruiken?

Klik op de link hieronder voor het bekijken van de folder: fol_medicijnen_en_voedingssupplementen_20190415_s

Podthai ~in taaid’n van taaiheid: coronakus

Corona tegendraads Sinds 13 maart 2020 ben ik als therapeut in een 'contactberoep' preventief gestopt met sessies. Dat wil niet zeggen dat ik gestopt ben met waarnemen. Aan de hand van die waarnemingen en jullie input stel ik een videopodcast samen: Podthai, naar een...

Podthai ~in taaid’n van taaiheid: thuisonderwijs

Thuisonderwijs Vanaf zijn geboorte heeft onze zoon (17) thuisonderwijs gehad van ons beiden. Nu zitten velen thuis met de kinderen boven de boeken en voor een scherm. Hier en daar wordt daarover steen en been geklaagd. Men gaat eronder gebukt.Waarom? Omdat je voor het...

HoujePod ~eerste hulp bij schouders

Doe het zelf schouderverlichting Dit is opgenomen in de tijd van isolatie als gevolg van het corona virus. We kunnen lezen en horen dat medici in de ziekenhuizen overuren draaien. Heb jij nou zo'n huisgenoot die oververmoeid thuis komt na een dubbele dienst en klaagt...

HoujePod ~kruidengebruik in taaie taaid’n

Kruidengebruik Het is complementaire therapeuten door verzekeraars verboden om kruiden geneeskrachtige eigenschappen toe te schrijven en in een behandeling te gebruiken. Dit, om misleiding van jullie te voorkomen.Ook ten aanzien van de veiligheid en herkomst van de...

HoujePod ~in taaid’n van taaiheid: jaarlijks verstillen

Jaarlijks verstillen Betaal jij jaarlijks best wel veel om aan een stiltemeditatie op Java deel te nemen? Of naar Ibiza voor een dure retraite waarin jij jezelf 'ontdenkt'? Word jij knotsgek van de quarantaine? Ben jij die immer bezige bij die niet zonder snelheid kan...

HoujePod ~yu fai thaise kraamdiensten

Yu Fai kraamdiensten Een goede start is het halve werk.   Zowel voor je kindje als voor jullie zelf (!) is een goede start van groot belang. In de samenleving die ik hier heb leren kennen is de visie op kraamherstel anders uitgewerkt dan klassiek gezien in...

HoujePod ~tijd voor pizza

Tijd voor pizza Openstaan voor het moment van nu   Waarom klagen wij deze periode? onrust om dingen te verliezen willen terug naar hoe het was ongeduld en verzet vals gevoel van aanspraak Holistisch gezond Een van de dingen die terugkomen in holistisch handelen...

HoujePod ~ontspullen in coronamodus

Ontspullen Opruimen in hoofd, hart en huis   Waarom bewaren we onze spullen? spullen vervalsen je identiteit ik heb er toch voor betaald?! kan altijd nog weggooien, waarom nu? ongemerkt afglijden in chaos Holistisch gezond Een van de dingen die terugkomen in...

HoujePod ~online massages

Online massages Op afspraak in je huiskamer   Waarom elkaar masseren? je hebt niet voor niets je huisgenoten! al doende leert men verlengde sluiting praktijk plezier maken Huiskamermassages Wil je wel vaker masseren en ben je bang dat je iets verkeerd doet? Wil...

Balinese Dansles in Groningen

Dwibhumi Balinesedans Balinese dans, tari Bali in het Indonesisch, ligt diep geworteld in de religie; een unieke samensmelting van Hindoeïsme, Boeddhisme en voorouderverering in Bali, Indonesië. Kenmerkend voor de Balinese dans zijn niet alleen de indrukwekkende...

Jaarlijkse Viridis Genii tune-in

https://www.instagram.com/p/CXdBi60LHXL/?igshid=MDJmNzVkMjY=Viridis Genii -The Green Spirit Tune In op de grotere mysteries van de Kunst der Kruiden en hoe die zich manifesteert binnen tradities, culturen en gebruiken -de Ambacht der Wijzen. Online event, link...