Tijd voor pizza

Openstaan voor het moment van nu

 

Waarom klagen wij deze periode?

  • onrust om dingen te verliezen
  • willen terug naar hoe het was
  • ongeduld en verzet
  • vals gevoel van aanspraak

Holistisch gezond

Een van de dingen die terugkomen in holistisch handelen is dat we ons beter niet kunnen hechten aan de -verwachte- uitkomsten van dat handelen, want veel ervan zijn dusdanig lange termijn, dat wijzelf er de vruchten niet van zullen plukken.
Hechten ligt ten grondslag aan meer dan we zouden denken. Je bent dit leven gewend, met dit inkomen in dat huis, met dit lichaam.
Maar wie zegt dat dat dan per definitie altijd zo moet blijven? Is dat een formule? Is het echt zo erg om iets te veranderen?

Wil wel, maar kan niet?

Regelmatig hoor ik, dat mijn bezoekers ‘wel precies weten wat goed voor hen zou zijn, maar de omslag ernaartoe maar niet kunnen maken’.

Er kan pas ruimte voor iets ontstaan als iets anders ervoor plaatsmaakt. Dat is logisch, als je je oude auto inruilt voor een nieuwe bijvoorbeeld. Zodra het echter verdergaat dan die auto, zien we overal redenen om het oude niet los te laten.

“Ik kan geen ontslag nemen bij dat werk waaraan ik onderdoor ga, want ik heb een hypotheek”. Hoezo?

“Ik heb recht op een COVID-uitkering”. Hoezo?

Wij handelen pas als we los moeten laten

Dankzij de huidige virale toestand zul je misschien nu hebben moeten loslaten. En als je nu terugkijkt, dan was dat helemaal niet moeilijk. Je bent er nog, je haalt nog adem. Achteraf hoor je jezelf zeggen, “Had ik dat maar eerder gedaan”.

Laten we ervan doordrongen zijn dat niets voor altijd is, en dat dat ook echt waar is, niet alleen maar spreekwoordelijk. Zo kun je het hoofd bieden aan je verveling en help je daarom je buren die je juist nu hard nodig hebben.
Zo overwin je nu je verlegenheid en vraag je om de hulp die je al langer nodig had maar je wilde je buur niet lastigvallen.

Vraag en geef

Wij als gezin zijn ontzettend dankbaar voor de lieve gebaren van vrienden en kennissen die ons willen steunen met geld en ideeën en moraal!
Laten we er voor mekaar zijn en realiseren dat we nog altijd zoveel beter af zijn dan al die andere mensjes op zovele andere plekken.

Ik hoop dat wij ongehecht blijven aan onze illusies van zekerheid en welvaart. Laten we pizza bakken. When life gives you lemons, make lemonade!!

Dit is opgenomen in de tijd van isolatie als gevolg van het COVID-19 virus. In deze videopod een kijkje in onze keuken. Sinds 13 maart 2020 ben ik als therapeut in een ‘contactberoep’ preventief gestopt met sessies. Dat wil niet zeggen dat ik gestopt ben met waarnemen.

Aan de hand van die waarnemingen en jullie input stel ik een videopodcast samen: Houje Pod. Ik wil daarin wat uitingen doen en die koppelen aan mijn werk als Thaise therapeut in mijn praktijk Houje Thai. ‘In taaid’n van taaiheid’ is op mijn beste Gronings.

Deel je kennis

Wil jij wat jouw observaties ook delen? Neem gerust contact op, leuk!

Wat doet een complementaire thereapeut? Hoe benaderen wij een calamiteit, een klacht, een aandoening? Misschien krijg je meer inzicht in mijn werkstijl door wat beeldmateriaal. Sommigen hebben immers niet veel te doen, naar het schijnt?

Ben jij nou een collega en wil je wat vertellen over jezelf? Heb je vanuit jouw praktijk tips of verhalen voor ons? Meld je dan ook bij mij, dan zetten we een Skype interview op, goed?

Welnu, plaats je reactie hieronder of email me als je iets wilt aandragen.

Houje Thai Special: Klachtspecifieke massage leren in Marokko

  H o u j e  T h a i  S p e c i a l s Marokko 2024  €895,- Een leerzame vakantie.Voor fysiotherapeuten, revalidatie-artsen, vakantiegangers en andere belangstellenden. Iets voor jou?Al ervaring met ontvangen en geven van massage maar je staat open voor nieuwe...

17/12/2022 Balinese Dansles Groningen

Dwibhumi Balinese dans Balinese dans, tari Bali in het Indonesisch, ligt diep geworteld in de religie; een unieke samensmelting van Hindoeïsme, Boeddhisme en voorouderverering in Bali, Indonesië. Kenmerkend voor de Balinese dans zijn niet alleen de indrukwekkende...

17 december 2022 Balinese Dansles in Groningen

Dwibhumi Balinese dans Balinese dans, tari Bali in het Indonesisch, ligt diep geworteld in de religie; een unieke samensmelting van Hindoeïsme, Boeddhisme en voorouderverering in Bali, Indonesië. Kenmerkend voor de Balinese dans zijn niet alleen de indrukwekkende...

Jaarlijkse Viridis Genii tune-in

https://www.instagram.com/p/CXdBi60LHXL/?igshid=MDJmNzVkMjY=Viridis Genii -The Green Spirit Tune In op de grotere mysteries van de Kunst der Kruiden en hoe die zich manifesteert binnen tradities, culturen en gebruiken -de Ambacht der Wijzen. Online event, link...

Balinese Dansles in Groningen

Dwibhumi Balinesedans Balinese dans, tari Bali in het Indonesisch, ligt diep geworteld in de religie; een unieke samensmelting van Hindoeïsme, Boeddhisme en voorouderverering in Bali, Indonesië. Kenmerkend voor de Balinese dans zijn niet alleen de indrukwekkende...

Balinese Dansles in Groningen

Dwibhumi Balinesedans Balinese dans, tari Bali in het Indonesisch, ligt diep geworteld in de religie; een unieke samensmelting van Hindoeïsme, Boeddhisme en voorouderverering in Bali, Indonesië. Kenmerkend voor de Balinese dans zijn niet alleen de indrukwekkende...

HoujePod ~online massages

Online massages Op afspraak in je huiskamer   Waarom elkaar masseren? je hebt niet voor niets je huisgenoten! al doende leert men verlengde sluiting praktijk plezier maken Huiskamermassages Wil je wel vaker masseren en ben je bang dat je iets verkeerd doet? Wil...

HoujePod ~ontspullen in coronamodus

Ontspullen Opruimen in hoofd, hart en huis   Waarom bewaren we onze spullen? spullen vervalsen je identiteit ik heb er toch voor betaald?! kan altijd nog weggooien, waarom nu? ongemerkt afglijden in chaos Holistisch gezond Een van de dingen die terugkomen in...

HoujePod ~yu fai thaise kraamdiensten

Yu Fai kraamdiensten Een goede start is het halve werk.   Zowel voor je kindje als voor jullie zelf (!) is een goede start van groot belang. In de samenleving die ik hier heb leren kennen is de visie op kraamherstel anders uitgewerkt dan klassiek gezien in...

HoujePod ~in taaid’n van taaiheid: jaarlijks verstillen

Jaarlijks verstillen Betaal jij jaarlijks best wel veel om aan een stiltemeditatie op Java deel te nemen? Of naar Ibiza voor een dure retraite waarin jij jezelf 'ontdenkt'? Word jij knotsgek van de quarantaine? Ben jij die immer bezige bij die niet zonder snelheid kan...

HoujePod ~kruidengebruik in taaie taaid’n

Kruidengebruik Het is complementaire therapeuten door verzekeraars verboden om kruiden geneeskrachtige eigenschappen toe te schrijven en in een behandeling te gebruiken. Dit, om misleiding van jullie te voorkomen.Ook ten aanzien van de veiligheid en herkomst van de...

HoujePod ~eerste hulp bij schouders

Doe het zelf schouderverlichting Dit is opgenomen in de tijd van isolatie als gevolg van het corona virus. We kunnen lezen en horen dat medici in de ziekenhuizen overuren draaien. Heb jij nou zo'n huisgenoot die oververmoeid thuis komt na een dubbele dienst en klaagt...